Investering in plaatsbepalingssensor

vrijdag 22 april 2016
Maurice Wijts
Maurice Wijts
Business Developer

Accerion biedt oplossing voor slimme voertuigen in logistiek.

Investeringsfondsen Kickstart Venlo (Rabobank) en LBDF (Provincie Limburg), investeren samen met de oprichters €600.000 in Accerion, met deze investering gaat het bedrijf hun technologie verder ontwikkelen en op de markt brengen.

Robots vinden hun weg
Accerion heeft een module ontwikkeld waarmee robots en voertuigen zelfstandig kunnen navigeren. Hierdoor wordt navigeren mobiel binnen gebouwen makkelijker en goedkoper. De sensor bepaalt de positie van de robot nauwkeurig zonder dat daarvoor dure infrastructuur nodig is. In de geest van Industrie 4.0 levert dit grote voordelen op in logistiek en productie. De techniek maakt namelijk verregaande automatisering mogelijk, zelfs in dynamische omgevingen waar mensen en machines continu bewegen.

De sensoren van Accerion kunnen eenvoudig bestaande sensoren vervangen. Het wordt hierdoor makkelijk een bestaand voertuig of robot te verbeteren. Daarnaast kan de techniek in nieuwe voertuigen opgenomen worden. Accerion ziet nu al veel interesse uit de markt. Founder Willem-Jan Lamers: “We ontwikkelen in samenwerking met onze klanten. Deze pilots zorgen ervoor dat we precies aansluiten bij wat belangrijk is in de markt.”

Markt en innovatie
Dick Hak, directeur Kickstart Venlo licht toe: ”Accerion is bij uitstek een innovatieve startup die past bij Kickstart en die we graag ondersteunen met zowel een investering als begeleiding. Zeker in een technische en logistieke regio als de onze zien we voor dit bedrijf grote kansen en zijn dan ook erg enthousiast dat opnieuw een veelbelovende startup voor de regio Venlo heeft gekozen.

“Deze investering stelt ons in staat ons product verder te ontwikkelen en te introduceren in de markt. Naast de financiering verwachten we veel waarde te halen uit de samenwerking met deze ervaren investeerders.” aldus Vincent Burg, co-founder van Accerion. De marktintroductie van het positioneringsysteem is gepland voor begin 2017.

Bert de Wit, directeur van LBDF: “De investering in Accerion past bij doelstelling van LBDF om onder meer seed kapitaal te verstrekken aan kansrijke high tech startups. De plaatsbepalingsmodule van Accerion is vernieuwend en biedt onderscheidende voordelen ten opzichte van concurrerende oplossingen, en opent daarmee ook nieuwe toepassingsmogelijkheden. Het feit dat de module zowel in bestaande als in nieuwe navigatiesubsystemen kan worden gebruikt, vergroot de marktpotentie.”

Accerion 
Accerion ziet robotica een belangrijke rol gaan spelen in onze levens, en heeft als doel robots werkelijk autonoom te maken. Accerion heeft in 2015 succesvol de HighTechXL business accelerator op High Tech Campus Eindhoven doorlopen. Hierdoor is het eerste contact met de huidige investeerders gelegd. Vervolgens is Accerion naar Venlo verhuisd. Venlo biedt uitstekende kansen als logistieke hotspot en dicht bij industrieland Duitsland. Komende week presenteert Accerion haar product op de Hannover Messe.

Over Kickstart VenloKickstart, opgericht door de Rabobank, ontwikkelt en financiert innovatieve startups in de regio Venlo, biedt een partnernetwerk en huisvesting.Over LBDFHet Limburg Business Development Fonds van de Provincie Limburg biedt een financieel instrument om ideeën met zakelijke potentie te toetsen, te ontwikkelen en/of te vermarkten. Het LBDF dekt met een mix van financiële middelen elke fase in de ontwikkeling van idee naar markt. Het fonds wordt gemanaged door NV Industriebank LIOF.