Blue Creation

dinsdag 24 maart 2015
Maurice Wijts
Maurice Wijts
Business Developer

Jij bent thuis in de wereld van de HighTech. Je stelt jezelf regelmatig de vragen:

‘Ik heb een leuke baan, maar er moet toch ‘meer’ mogelijk zijn?
‘Wat beteken ik nu met mijn baan voor onze samenleving?’ 
‘Op welke wijze kan ik nu de wereld positief versterken en verbeteren?’

Iedereen staat hier wel eens bij stil. In het Blue Innovation Center gaan we een stap verder. We gaan gewoon aan de slag! Bij Blue Engineering in Venlo werken we aan innovatieve technische projecten in eigen beheer. Hightech en Agrofood projecten met een basis in de Blue Economy.

Lijkt het je als technisch professional leuk om met anderen eens na te denken over de bovenstaande vragen? Dan nodigen wij je uit voor onze Denktank ‘Blue Creation’!

Wat gaan we doen?

1) Tijdens deze bijeenkomst nemen we de deelnemers mee langs diverse ‘blauwe’ technieken zoals deze nu al in het Blue Innovation Center in Venlo in ontwikkeling zijn:

  • Plasmatechnologie
  • Electromagnetic pulseform
  • Telen onder ledverlichting
  • Winnen van inhoudsstoffen uit planten


2) Tijdens deze denktank zal er ook aandacht zijn voor de basisprincipes van de Blue Economy. Desiree Driesenaar (Trainer op het gebied van Duurzaamheid) zal de kern toelichten en verbinding maken met HighTech.


3) De twee bovenstaande onderdelen van de denktank vormen de input om samen in een workshopvorm, onder professionele begeleiding van Peter Scheer (Sr Adviseur aan de HAS), de volgende vragen te beantwoorden:

  • Wat kun jij als technisch professional met Blue economy?
  • Wat kunnen we ‘blauw’ ontwikkelen?Waar liggen ‘blauwe’ kansen?

Enthousiast?
Een ultiem vervolg is natuurlijk een doorontwikkeling van een idee in ons Blue Innovation Center. Bij een succesvol eerste event zal er in elk geval een periodiek vervolg worden opgestart. Enthousiast? Meld je aan door een mail te sturen naar info@spam-protectblue-engineering.nl


Datum:
21 mei 15.00 uur
Locatie: Blue Innovation Center te Venlo